fredag 26. mars 2010

et pust i en travel hverdag

( disse skjønne eggene fikk jeg av min snille søster )

                  ( innlegget ble publisert før i dag, men forsvant plutselig )
Ja en liten pause fra hverdagen fikk jeg nå, babyen og nestminstemann sover en liten lur og det er ikke ofte de sover samtidig.
Eldstemann er på skolen og de 2 andre som er hjemme sitter fint for øyeblikket å ser på en film....ja det er 4 rampegutter hjemme her hver dag.


                          ( denne flotte glassklokken fikk jeg av min svigerinne )


Har hatt 3 barn hjemme på dagtid i flere år nå, og i høst økte antallet til 4 med det lille tilskuddet vårt.
Det er en kjempe travel hverdag, og ofte er det en utfordring å få den til å gå rundt, og ikke bare enkelt nei.
Men du som vi har hatt det greit sammen og, og det er ikke mye jeg har gått glipp av når det gjelder ungenes påfunn og utvikling.
Og tror og håper at ungene ikke opplever strevet slik vi voksne ofte kan gjøre det.


                                        ( vårtegn i vaskerommet )

Og jeg tror de vil være glade for det når de blir større at de hadde en mamma som var der hjemme for de.
Vi har ikke akkurat hatt så god råd til det, men det har gått.Og det er ikke mye å rutte med akkurat, men så har vi jo fått en del i barnetrygd og full kontantstøtte siden ingen går i bhg.Men nå blir det en ørliten forandring, vår nestminste begynner 2 dg i bhg i uken.Skal bli godt med litt avlasting, noe som er nytt for meg.
Og til høsten begynner nr 2 på skolen og nr 3 kanskje og litt i bhg.
Så disse årene med alle hjemme har vært super-hektiske, men håper og at ungene sitter igjen med noe godt.
Jeg skal fortsatt være hjemme en stund... Så får vi se, kanskje jeg tar en deltidsjobb en plass hvis det kommer en annledning.

Så ellers vil jeg ønske god påske til alle hvis dette blir siste innlegg før det...
snart pakker vi og reiser hele familien på 7 til verdens beste sted.

God helg !!

13 kommentarer:

Unknown sa...

Jeg har hatt en mamma som var hjemme med oss da vi var små. Vi var fire søsken. Jeg husker det med gode minner, og skulle gjerne vært hjemme med mine små hvis jeg hadde hatt mulighet til det.

Du har et flott hjem! Ønsker dere en fin påske. :)

Helga sa...

Heldige barna dine som får ha deg hjemme. Det er travle dager her og, men på en litt annen måte. synes du er utrolig flink. Og fantastisk å bo på et så barnerikt sted...

Anonym sa...

Nydelige eggstokker du har fått!!

sandra sa...

Du trenger neppe bekymre deg for det!! Tenk så gøy de har d- de som er så mangen også:) De skal tidsnokk få begynne iu barnehage og skole- jeg syns det er flott at du tar deg tid hjemme med barna- det er tross alt ikke lenge di er små heller! Og denne tiden kommer aldrig igjen!!
Og at det er travelt- det tviler jeg ikke ett sekund på:) Jeg går hjemme med to og synes DET er travelt! Nydelig bilde i sist innlegg!! Håper på fire jeg da- viss mannen er snill;) Klem

Den gamle stil-de svunne tider...VINTAGE sa...

hehe måtte bare kommentere kommentaren til deg anonym,hehe ja ikke sant ? de er visst ganske fruktbare og, hjelp !!!!

Hvit Villa sa...

Barna dine er veldig heldige! Og de skjønner nok det når de blir større, hvor godt de har hatt det :-) Ha en fin påske med alle de skjønne guttene dine!

mali-mo sa...

Her var jeg og mannen hjemme et år "ekstra" etter 1 års permisjon, vi delte og gikk ned i 50 % stilling begge to. Ganske blakke, men med gode dager likevel. Etter det har jeg jobbet 60-80%, selv om vi har hatt full barnehageplass, så bruker vi den vel ikke hver dag, og ikke fulle dager, så det er greit for henne da.

Barnehagen er bra for lillemalien, ellers tror jeg hun hadde fått kjedelige dager;) er nok litt mere liv og røre hjemme hos dere da ;) Merker på henne hvor mye hun lærer der, og hun har fått etpar bestevenner som hun er utrolig glad i, veldig kjekt. Håper dine får samme erfaringene ;)


Her blir det nok hjemme påske for det meste, håper på en liten tur på hytten iallfall ;)
ØNSKER DERE EN FLOTT PÅSKE!

Anneli sa...

Du er en imponerende flott mamma!
Ønsker deg og dine en kjempekoselig påske :)
Klem fra Anneli <3

Anno 2009 Hjem og sånt sa...

Heldige unger du har, som kan få oppleve å ha en mamma som er mye sammen med dem. Selv er jeg hjemme for øyeblikket, men det er pga en uheldig situasjonen vi kom opp i. Ungene her er på skole og i bhg, men er nøye med å la de få ha en slags "gullungedag" hver seg, hvor de kan få en hel dag alene bare med mamma og noen ganger pappa. Det setter de stor pris på. Det hadde vært vanskelig å få til, dersom jeg hadde vært i jobben min akkurat nå. Småbarnstiden er en strevsom tid, men også en tid en på ingen måte ville vært foruten.

Kos deg masse med alle dine i påsken. Håper det ikke tar så altfor lang tid før vi får se et nytt innlegg fra deg da;o)

Breivik Samfunnshus sa...

Så koselige bilder du viser fra huset, jeg lurer på om de åpne hyllene på kjøkkenet er selvlaget eller kjøpt ferdig ??? Likte de godt !!!

Jeg har også hvert hjemmeværende mamma. Storpia mi starta i bhg i høst, da var ho var fyllt 4 . Og jeg vet ingen her som har vært så lenge hjemme med barna. Var nok veldig delte meninger om den saken på bygda, meeeen jeg er glad for hver dag jeg hadde henne hjemme. Lillebror starta etter jul,skjønner godt at også han ville begynne i bhg i lag med søster..
Med litt andre prioriteringer har det gått bra å være hjemme, selv om man har bare ei skikkelig lønning. Så jeg skjønner godt ditt valg :) Beundrer virkelig deg som holder styr på ungeflokken. Her synes jeg det noen ganger kan bli heftig med bare to !!! Ønsker deg og dine ei fantastisk fin påskehøytid !!

Hilsen fra nord !!

Drømmen om en eplehage sa...

Det er travelt til tider, og med flere i flokken øker travelheten også.
Men du kan være sikker på de har gode minner med seg i hjertet. Og du skal være evig takknemlig for at dere fant løsningen på å få det til å gå rundt slik.

Her er det få som er hjemme, så når lille eplet nærmet seg 2 merket jeg godt behovet for sosial omgang med andre barn oftere. Mammsen ble rett og slett for kjedelig. Makan! hihi. HAdde det gått etter planen hadde vi jo fått to tette, men slik skulle det ikke bli.

Dermed ble det full tid i bhg og mammsen i redusert stilling. Godt for begge to, men jeg er glad jeg hvertfall fikk den ekstra tiden jeg fikk hjemme!

HA ei skjønn påske på verdens beste sted ♥

Mammalamma sa...

Hei!
Oppdaget bloggen din en dag. Så koselig dere har fått det til i nytt hus :) Godt å se at det går an å få realisert drømmer,selv om dere har valgt anderledes en flertallet. Jeg liker stilen din veldig godt!!

Jeg er sikker på at du kommer til å ha masser igjen for å ha vært hjemme med dine egne barn. Du kjenner dem jo på godt og vondt i mange situasjoner, og det tror jeg kommer godt med senere i livet for alle parter.

Jeg skal være hjemme et ekstra år med lillebror, som blir ett år til sommeren. Storesøster begynner på skolen, og jeg tror hun vil ha glede av å kunne komme hjem tidlig flere dager i uken, kanskje kombinert med litt SFO.

Jeg synes det er leit at regjerende myndigheter tilsynelatende mener at jeg er nestbest for mine egne barn, og at jeg hemmer likestillingen når jeg velger å være hjemme med mitt eget barn. Og, motbør møter man i nærmiljøet også når man velger anderledes. Vi kunne også lett sagt at dette har vi ikke økonomi til, men vi gjør noen grep, utsetter noen avdrag, og godtar at levestandarden kanskje må ned i en periode. Og så skal jeg ta nettstudium på kveldstid, både for faglig påfyll og for finansieringen sin skyld :)

Jeg skal prøve å finne andre som også er hjemme med småbarn, så vi får dekket behovet for å sosialisere lillebror med andre små. Det er uansett forskjellige arenaer med småbarnstreff på dagtid vi kan benytte.

Ønsker deg og den store gjengen din en god påske!

Janne Karin sa...

Nydelig hus dere har fått bygd. Lyst og trivelig og ikke minst god plass til en stor familie. Kos dere i nyhuset.