fredag 26. september 2008

Mitt nye kjøkken ( skisser)

Jeg holder nå på å tegne vårt fremtidige kjøkken.
Rommet er på 22 kvm.
Tegner det på Ikea sin HOme planner.Så da kan jeg se det slik i 3d.Artig...
Tror det blir slik, etter å ha tegnet minst 10 forslag og brukt 2 mnd på det.
Enten blir det Norema( som er Norbohus sin leverandør.Det ligger 50 000 kr i innredning hos dem i husprisen)
Eller så blir det Ikea som jeg har mest lyst på ( men da trekker Norbohus bare ut 25 000 kr fra husprisen.
Så nå innhenter jeg priser hos dem begge for å finne den rimeligste og beste løsningen.

Som dere ser på tegningene-ingen overskap-jeg ønsker åpne hvite hyller med glass og verdags service i lyse farger og så har jeg tallerker og fat ellers i dype skuffer.
-det er også 2 oppvaskmaskiner tegnet inn.
Fordi vi har MYE oppvask med 4 barn i huset.


Midt i kjøkkenet der jeg har tegnet inn ett bord blir det spiseplass for 6 (8) stk.Så da blir det benkplate som går ned i gulvet eller med bein på.
Slik som her...Skal ha den samme benkplaten som på kjøkkenet som bord, men her er det tegnet inn ett bord fordi jeg fikk ikke til noe annet på dataen.
Døren inn inn til venstre er mot vaskerom og er en skyvedør.BAre for å presisere hvorfor hjørne- løsningen er slik den er :
- pipen kommer ned rett ved siden av det siste skapet, så derfor kan jeg ikke utnytte noe mer på den veggen.
(og jeg har med tiden tenkt å få tak i en fin etasjeovn med krone.)

Har tenkt på Lidingø fra Ikea med en bjørkeplate heltre.( mange tenker sikkert herskapelig med helblank steinplate osv, men jeg er helt fortapt i ett landlig kjøkken med en slitt lys benkeplate.he,he)På mandag skal jeg på Ikea så det blir spennende...
Ha en flott helg alle sammen, det er så kjekt å se hvem som har vært innom -og jeg blir så glad når dere gir tilbakemeldinger.Skal prøve å bli flinkere å gi det selv.

18 kommentarer:

MOLLY sa...

Dette blir bra vet du:) Men jeg vi bare komme med et lite råd...Bytt plass på komfyr og høyskap. Ikke gunstig å ha ovnen rett ved veggen. Både pga varmen og at det er vanskelig å komme til. Hadde det engang i en leilighet akkurat slik som på tegningen din, og nooo good;) Mye bedre å ha ovnen rett ved siden av der du har benkeplass også, praktisk og estetisk;)
Men bare t et tips da:) Lykke til!

ENGEL sa...

blir nok bra!ha en god helg til deg og dine!

Livet er heeerlig sa...

Å gleder meg masse til å se ferdig resultat... 4 barn blir UTROLIG mye oppvask ja :)
*Siv*

. sa...

Heisann,Kan ikke for det men jeg er helt fasinerd av IKEA, hvorfor.
kvalitetet er meget bra
+ en kan bruke skrotten som vi kaller det i stavanger, og bytte ut fronten etter 5 -10 år når vi er dritt lei av den vi har valgt. IKEA gir rom for variasjon. Og det viktig i disse gjenbruk tider!!!
klem fra gamlå

Karen sa...

Jeg er absolut til IKEA....der er alle muligheder.
Det bliver SÅ fedt at følge med i dit nye hus og udviklingen....

Karen

Fru Langtind sa...

Så gøy å planlegge kjøkken! ...men ja..det tar MYE tid! Men så riktig så bra ut! Veldig deilig at det er så stort. Det drømmer jeg også om... :-)
Klem

MOLLY sa...

Hei igjen:)
Hvis du har kjøleskap i det andre høyskapet, må du huske å sette en fòring mellom veggen og det høyskapet, slik at du får åpnet døren 100%:) men det visste du sikkert...
En ting til er at jeg ville prøvd å fått en 60 seksjon, mellom høyskapet med ovn og vasken, for å kunne sette fra seg stekeplater og ting fra ovnen. Jeg hadde nemlig en 40 seksjon på det kjøkkenet som jeg nevnte, og det var litt tungvint å måtte snu seg, og sette fra seg noen meter lenger vekk...Bare en erfaring gjort;)

Uansett så blir kjøkkenet veldig bra da:)

Gjerdet koster under 500 meteren, opp mot trematerialer, maling, tiden det tar å kappe et stakittgjerde, montere det og male det, er det faktisk VELDIG billig, fant vi ut;)
God lørdag til deg:)

Anonym sa...

Hildegunn! Den løsningen på det kjøkkenet likte jeg syyykt godt.Du er så flink. Og du, jeg ser i en kommentar her at det er snakk om et gjerde. Jeg så det på MOLLYS HAEVEN, og tenker jeg kanskje skal ha sånt noen plasser ute. Vi har så mye å male på av rekkverk på terrassen ,at mann min vil ikke ha noe mer i hage for det er så veldig jobb å male alt(selv om jeg har sakt jeg skal ta jobben) hi hi.Syns det så ganske fint ut, kan vel være et flott alternativ.Selv om jeg i utgangs punktet er veldig sån som alt må være så ekte. Jeg har gitt meg på det inne og godtatt panel plater i stede for ekte panel så da kan jeg godta noe kunstig ute og.

Familjen Eriksson sa...

Tack!
Erat hus blir också bra när det blir färdigt. Jag gillar er planlösning. Vi har IKEAs Lidingö och är jättenöjda. Billigt och lätt att sätta upp. Det är också lätt att göra lite egna lösningar med IKEAs grejer, som ekskivorna emellan skåpen som vi har.

Lycka till med huset!

Anonym sa...

Hei svar på din melding. lamper i fattimansølv eller zink som du sa ville jeg og valgt(har selv hi hi,kjempe fornøyd) over vasken og gjerne over benken der du skal ha hyllene. og prisme krone(i litt røff utgave) over spisebordet.Men to sink eller fatt. sølv lamper som henger sammen med en stang er og fint. og kanskje mer praktisk en prisme krone med tanke på fett som det fort blir på kjøkkenet.Men som jeg alltid sier, det er mye som er fint. lysekrone uten prismer i sølv, zink eller svart er og fint.

Anneli sa...

Åhh..så spennede tid dere har foran dere (:
Kjøkkenet ser skikkelig stort og flott ut. Og det lille ekstra er jo du helt rå på!
Gleder meg til å følge med videre i husplanene (:
Klem <3

Lailas lille Rike sa...

Dette blir bra. Cecix' kjøkken er jo bare helt fantastisk i mine øyne. Skjønner godt at du klarer å hente inspirasjon derfra.
Jeg ville iallefall sett på hvor mye kjøkken du får for 50000,- hos boligleverandøren din kontra 25000,- på Ikea, før jeg bestemte meg for nye. Og selvfølgelig hvilke kjøkkenfronter de har.
Ps Hør på Molly, hun hadde gode innspill!

Astrid sa...

Du er verkeleg flink!
Det er SÅ kjekt å få vere med på prosessen med nye-huset dykkar!
Det du nemner med to oppvaskmaskiner er nok ikkje så dumt, her går den i eitt kjør saman med vaskemaskina;) Slik er det med stor hushaldning:)

Eg har forresten ein award til deg på bloggen min, du finn den under innlegget 28.september. Synest du har slik ein fin blogg, som eg likar godt å fylgje med på.
Håpar at du vil gi den vidare!

lilleann sa...

Hei på deg, Hildegunn! :)

Flotte tegninger over ny kjøkkenet.
Tenk helt nytt kjøkken! Det blir deilig!
Jeg tegnet vårt Ikea kjøkken, og vi er veldig fornøyd, men så er det ikke så stort som deres blir. Tenker også tanken at om noen år kan vi skifte fronter uten at det koster så aaalt for mye ;) Godt å ha muligheten.
Lykke til med valget og videre planleggingen av kjøkkenet. Gleder meg til resultatet :)

PS: det ligger en liten utfordring på siden min til deg ;)
Ha en fin ny uke ;)

evaelisabeth sa...

Tror kjøkkenet ditt kommer til å bli kjempe fint :o)

Silje sa...

Dette kommer nok til og bli kjempe bra. Ser ut som ett flott kjøkken.

Og så blir det veldig spennede og følge med dere når derer begynner på byggingen.

Ha en super kveld!!

LiNda:) sa...

wow! det kjøkkenet kommer til å bli kjempe fiint<3

Merethe sa...

DET blir nok et nydelig kjøkken! jeg synes du skal velge den benkeplaten du selv alltid har drømt om, viktig å fylle huset med DEG vet du :)
Vi har forøvrig Lidingø kjøkken vi ogå, og er superfornøyd.. man kan kombinere stiler så fint, om man vil ha det klassisk, litt stramt eller skikkelig bondestil.. Vi har også en øy ut, slik du har tegnet, men har satt opp en vegg ut mot spiseplassen(med en smal benkeplate på) som rekker et stykke over benken. Da blir alt rot og oppvask skult bak der, når man sitter og spiser og kanskje har gjester ;) Masse koselig pynt kan man ha oppå der og. Nå kom jeg på at du har vært på bloggen og sett, du så det kanskje der.. Vi skal kle veggen med stein, og sette spotter under benkeplaten som lyser ned :)
Haq en god dag med de skjønne guttene dine!