tirsdag 9. september 2008

Søyler og rekkverk ( det nye huset)

Det ble spurt hilke søyler og hvordan balkongene skal se ut på det nye huset vårt.Her har jeg noen bilder fra ett annet hus i herregårdstil.( hentet fra "maison" interiørmagasin)
Og det er veldig likt slike søyler og rekkverk som blir på nye huset.
Noen ville kanskje valgt firkantede søyler likt disse-og de er egentlig mer riktig i forhold til klassissme.( empirestil)Men jeg liker så godt runde søyler, så hva ville dere valgt ?( se skisse og fasadetegn av huset lenger nede på siden)
Er ganske sikker på jeg vil ha de runde.Og så vet jeg ikke pris enda og det er jo også avgjørende.

NB: jeg glemte å presisere at balkongene på hver side av huset blir ikke firkantede, men nesten halvsirkelformet.( litt kantete). Og da kan det jo passe med runde søyler også.He,he ser at de fleste synes de firkantede søylene passet best.

Over til en annen ting.Jeg har en venninne som har begynt å blogge nå også, bloggen hennes er verdt en titt : http://degodeminner-iennytid.blogspot.com/

- og hjertelig takk for awarden : Engel http://heidno.blogspot.com/

Ha en flott høst dag !

19 kommentarer:

Anette sa...

Ville tatt de firkantete, passer best til det gjerdet dere skal ha ;) Syntes hvertfall de var de fineste ;) Klem

ENGEL sa...

enig med anette!tar en tur inn på bloggen til venninna di!

Randi sa...

Å jeg sier bare WOW!! Sånne hus kan det ikke finnes mange av. Her på bygda hvor vi bor har vi knapt sett maken. Jeg oier som bare det når vi komemr til storbyene og ser alle vakre husene der.
Gleder meg til å se hvordan deres blir....om ett år, eller....?
Ha en flott dag

Anette sa...

ja det rekkverket og firkantete søyler hadde jeg valgt. tror det står mer i stil til hverandre enn med firkantete på rekkverket og runde under. er visst litt firkantet eg her i dag, hehe. neida det var fint det og men eg syntes de firkantet var myyye finere. de var rett og slett skikkelig flotte ;) klem

Kaos sa...

Jeg gleder meg til å følge med på byggingen av huset deres :) Hvis det kommer bilder ;) hehe!

Jeg ville også ha valgt firkantet søyler til huset dere skal bygge. Selv om de Gripsholm herregårdshusene er bare fantastisk vakre! Men jeg tror kanskje de runde søylene kan virke litt massive i forhold til resten ?

Astrid sa...

Hei!
Eg hadde også gått for dei firkanta søylene. Dei runde passar godt til huset på bileta, men der er det også fleire runde former, som t.d. boga "arker"
Trur at dei firkanta vert finast på huset dykkar:)

Kjempefint hus forresten! Eg kjem nok til å følge med framover:)

Det ligg noko å ventar på deg på bloggen min;)

Ha ei fin veke!

Jenny-Kristin Olsen sa...

hei!! For et nydelig hus dere bygger!! Gleder meg til å se hvordan det blir:):) Så spennende dette her:)
Håper det er greit om jeg legger deg til min blogg!

Jeg hadde faktisk vurdert litt de runde søylene jeg... Selve huset er jo mye firekantet, og jeg tror de runde søylene hadde mjuknet opp litt :):) Dessuten er de utrolig flotte!!!
De firekantede var jo flotte de også - og de er jo ganske "safe"..
Håper du finner ut av det:).

signe sa...

Jeg er sykt glad i de runde søylene selv.Jeg skjønner vist du er i stuss om hva du skal ta. Men er jo knall fine de firkantede og.... og du takk for god reklame av min nye blogg..he he.

Livet er heeerlig sa...

Oioi huset kommer bare til å bli helt fantastisk...
*Siv*

Evelinas hus sa...

Hej,
Jag håller med täcket och pelarna är verkligen snygga. Jag röstar på dom runda :)
Kul med ritningarna på nya huset, ser ut att bli ett jättefint hus.
Kudden finns, jag syr på beställning så det är bara att säga till.
Ha det bäst.
Kram Caroline

me and alice sa...

Underbart hus! De fyrkantiga pelarna blir nog snygga!
Kram Susanne

Anonym sa...

hei igjen..jeg er helt enig med deg om sån du vil ha det inne det nye huset.(jeg er litt skremt over at du har så mye av de detaljene jeg vil ha i mitt drømme hus)he he .panel syns jeg passer best i landlige mindre hus ja. artig dette. he he..gulv med sjakkruter er knall. det er jo noe ikke mange har, og så har det hvert brukt laaangt tilbake i tid på store gots. så trur ikke du fort blir lei det. jeg tenker at ting som ikke er typisk mote bare akkurat no,er ting som en ikke blir lei så fort....trur jeg kanskje...du er kjempe flink hildegunn. hvet det huset deres kommer til å bli knall samme hva du bestemmer deg for.

Kari sa...

Hei :)
Det ligger en award og venter på deg inne hos meg ;)

Ha en fin dag

charm design sa...

On supris for you on my blogg....

Drømmen om en eplehage sa...

Jeg hadde valgt runde søyler tror jeg. Bare fordi jeg liker det :)

Og du, det huset du viser, råflott!
Det er ikke ett nytt blad, er det?

Tror jeg så det for ett par år siden og bare datt sammen i beundring. Nå ble det ikke den stilen hos oss. Byggeplikt med gitt firma og lommeboken satte en bråstopp for det. Meeeen, tiden som kommer kan gi mange overraskelser. :) Kansje... Om lottoguden vil...


Ha en fin, fin dag!

Bo med barn sa...

Hei.

Oppdaget bloggen din idag og nå har jeg sittet og bladd meg laaangt tilbake og sett på alle de flotte bildene her. Så masse flotte bilder av deg og ungene! Og huset deres ser kjempekoselig ut.

Ønsker deg en flott torsdag, og kom gjerne innom meg og hils på:)

Lena :)

Laila sa...

Du kan gjerne ha de runde, det er ingenting som sier at du bør ha firkantede til empirestil. Noen ganger hadde de begge deler på samme hus, firkantede inne ved huset og runde under verandaer osv. Det huset du viser bilder av, er et av de jeg har bitt meg merke i. Flott belistning rundt vinduer, husker du jeg nevnte disse for deg på H&H? Hjørnebordene er jo kjempeflotte, veldig store og kraftige. Vi fikk forresten opp et hjørne i går. Er så fornøyd! Og våre søyler blir noe a´la hjørnene våre. Gleder meg slik til alt blir ferdig og malt!

Bo med barn sa...

Det er gøy med jenter... og det blir mye dilling ja:) Men hvis det er noen trøst så er det MYE leven med jenter også. De leker veldig godt sammen, men har også kommet i en alder hvor de elsker å irritere hverandre.

Thelma Louise sa...

vi valgte siste søyle...rett og slett fordi de passet bedre til vårt hus.:-) Jeg også liker runde søyler, men på huset vårt syntes jeg det ble "glorete".:-)